Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Гарда С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
|
1. |
Гарда С. О. Біотехнологічні аспекти аналізу мікрофлори сільськогосподарської птиці [Електронний ресурс] / С. О. Гарда, С. Г. Даниленко, Г. С. Литвинов // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 4. - С. 25-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_4_4 Для лікування і профілактики дисбактеріозу в птахівництві дедалі більшої популярності набуває застосування пробіотиків на основі нормальної мікрофлори птахів з використанням перспективних штамів. Метою роботи був біотехнологічний аналіз даних щодо складу і функцій мікрофлори різних біотопів сільськогосподарської птиці. Одним із біотехнологічних методів для вивчення бактеріальної мікрофлори птахів є метод прижиттєвого бактеріологічного контролю - дослідження групових проб свіжого посліду. Під час аналізу мікрофлори кишечника птиці ідентифікують лише 60 - 70 % мікроорганізмів. Показано, що нормальна мікрофлора птиці виконує захисну функцію, оскільки колонізується на приепітеліальній кишковій зоні, активно конкурує за джерела живлення, має ширший набір ензимів, а також синтезує низку екзометаболітів, що виявляють антагоністичну дію щодо патогенних і умовно патогенних транзиторних мікроорганізмів. Для поліпшення сучасної технології вирощування різних кросів птахів із високим генетичним потенціалом необхідним є повне розуміння ролі ендогенної мікрофлори в організмі сільськогосподарської птиці. З'ясовано, що як джерело пробіотичних штамів краще використовувати шлунково- кишковий тракт курей-несучок та/або здійснювати відбір групових проб з їх свіжого посліду. При цьому найкращими пробіотичними властивостями характеризуються мікроорганізми родів Bifidobacterium та Lactobacillus. Ці результати можна використовувати для відбору перспективних штамів з метою створення комплексного пробіотика.
| 2. |
Гарда С. О. Дослідження мікрофлори м’яса птиці щодо відповідності ветеринарно-санітарних вимог [Електронний ресурс] / С. О. Гарда, С. Г. Даниленко, І. В. Панасюк, Г. С. Литвинов // Вісник Житомирського національного агроекологічного університету. - 2013. - № 2(1). - С. 122-128. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vzhnau_2013_2(1)__21
| 3. |
Гарда С. О. Визначення стійкості до антибіотиків пробіотичних штамів бактерій [Електронний ресурс] / С. О. Гарда, С. Г. Даниленко, Г. С. Литвинов // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2013. - № 3. - С. 24-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2013_3_6 Визначено чутливість пробіотичних штамів до ряду антибіотиків, які найчастіше використовуються у ветеринарній практиці. Визначення проведено за допомогою диско-дифузійного методу у MRS-агарі з використанням стандартних паперових дисків, які просочені антибіотиками. Інтерпретацію результатів здійснено відповідно до літературних джерел. З різних природних джерел вилучено й ідентифіковано штами до роду Lactobacillus rhamnosus; L. acidophilus; L. brevis; L. paracasei ssp. paracasei; L. casei; L.delbrueckii sub ssp. bulgaricus; L. helveticus; Bifidobacterium gallinarum; B. bifidum; B. longum; B. infantis; B. adolescentis. Видову належність виділених штамів визначено на підставі вивчення морфологічних, культуральних і фізіолого-біохімічних властивостей. Аналізуючи одержані результати, можна сказати, що культури L. rhamnosus, L. аcidophilus, L. brevis та B. gallinarum, B. bifidum є найбільш стійкими до основних груп антибіотиків, а тому перспективні для використання у біотехнології комплексних пробіотичних препаратів.
| 4. |
Даниленко С. Г. Вплив ефірних олій на технологічно важливу мікрофлору [Електронний ресурс] / С. Г. Даниленко, І. В. Панасюк, С. О. Гарда // Вісник аграрної науки. - 2014. - № 3. - С. 64-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2014_3_16
| 5. |
Гарда С. О. Визначення стійкості технологічно важливої мікрофлори птиці до кокцидіостатиків [Електронний ресурс] / С. О. Гарда, С. Г. Даниленко, Г. С. Литвинов // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 3(1). - С. 86-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_3(1)__12
| 6. |
Панасюк І. В. Вивчення безпечності м'яса за мікробіологічними показниками [Електронний ресурс] / І. В. Панасюк, С. Г. Даниленко, С. О. Гарда // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 3(3). - С. 358-363. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_3(3)__52
| 7. |
Даниленко С. Г. Застосування функціональної добавки бк-пт при вирощуванні курчат-бройлерів [Електронний ресурс] / С. Г. Даниленко, С. О. Гарда // Продовольчі ресурси. Серія : Технічні науки. - 2015. - № 4. - С. 117-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prrteh_2015_4_23
| 8. |
Гарда С. О. Особливості біотехнології комплексного лактобіфідопробіотика: визначення впливу раціональної дози на продуктивність курчат-бройлерів [Електронний ресурс] / С. О. Гарда, С. Г. Даниленко, Т. М. Рижкова, Г. С. Литвинов // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2017. - № 3. - С. 12-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2017_3_4
|
|
|